...Welcome to kerofarahanadotentahpapedotkerogedik...leave your comment and follow me...i will follow you back for sure...thanks a lot dear...muahhh...

My photo
Kluang, Johor, Malaysia
call me kero. kenapa kero? sebab saya dedulu suka katun keroro gunso. sekarang dah besar mama cakap kena matang. cewahhh! saya bukan budak bandar. saya budak kampung-kampung je. saya tak suka senyum tak memasal. nanti orang cakap saya gila pulak. haha. saya suka buat muka ketat kening kerut-kerut bila jalan. saya hitam manis. manis tu saya tak berapa nak sure sebab saya tak pena rasa. tapi yang hitam tu saya dah konpem-konpem sure. saya ada family yang best. saya ada pakwe yang suke ketawa seikhlas-ikhlasnya. sekian sahaja . bye-bye

Nov 27, 2011

happy birthday kero!

"" HAPPYBIRTHDAYTOME
   HAPPYBIRTHDAYTOME
   HAPPYBIRTHDAYTOKERO
   HAPPY BIRTHDAYTOME ""

25th november 2011

genap sudah umur kero 21 tahun. besar dah anak mamapapa sorang nie. dah layak mengundi pun. hehehe. umurdah besar nie kena lah pandai berdikari kan. dah kene mula jauhkan benda-benda yang kanak-kanak dari diri tu sikit2. kene lebih berani sekarang untuk face the world yang makin lama makin mencabar. kene lebih berusaha untuk lebih berjaya ye kero. jangan selalu ambil mudah semua benda. insyallah... i'll try.

sempena birthday nie, family dah sambut awal sehari birthday nyer.hehe... excited terlebih plak dorang kan... ala kadar je. thanks ama, apah n along. i LOVE u so much. sedih jugak pasal adek takde. takpe 31 november nie die balik malaysia. tak sabar wooooo... misssssss u giler2. (takde amik pic plak time nie)

on the 25, kero sambut dengan another org tersayang. hehe. encik kassim selamat saya. die teman saya the whole evening pasal kitorang keluar pas sembahyang jumaat. tapi pakcik nie asyik merungut je pasal kene teman shopping. dah kene upah pizza pun still nak merungut taw. sekeh kang. hehe...

muke excited kassim selamat dapat cheezy bites
paling sakit hati bila si kassim selamat nie jalan heret kaki sebelah. protes pasal kaki die dah penat. taknak jalan betol2 selagi tak dapat duduk kat kerusi gintell. haha. (n this is my first time try this massage chair pasal takut geli kene urut2)

muke nak kene tumbuk 

first time cube
muke nak balik
thanks dear

TERIMA KASIH UNTUK SEMUA YANG WISH 
 >_<

p/s : minggu depan along tunang. alhamdulillah sampai dah jodoh dia. mudah-mudahan semuanya berjalan lancar. hmmm baru akak pertama nie. pasni kene tunggu adek pastu barulah boleh sampai turn kero pulak. hehe.... (i call my 2nd sis "adek")

Sep 27, 2011

idaman

really likes this shoes! the great shoes i thought. hahaha.

akan ku miliki mu jua sayaaaang... tunggu..... 

ahhhh mana nak pilih nie??? keliru2!! nak semua!!

cantik kan kaler die... senang nak match baju.. ok nak yang nie... haha

alamak nie warne faveret! nak yang nie pulak.....

haaa cantikkan idaman saya nie. nak beli tapi tak tahu nak cari kat mane. kat malaysia macam belum ade kedai die je. online shop ade lah. tapi asyik sold out je. huhuhu


Aug 23, 2011

cinta mukabuku

cinta facebook. 
teringat kenangan kenal dengan bf. hahaha. 
ok Fayyadh Faris. this song specially for you.

dulu masa kat asrama masing-masing buat bodoh. tak pernah tegur pun.
tup-tup...... (^_^)
thanks for facebook.


Tajuk Lirik Lagu: Cinta Muka Buku
Artis/penyanyi: Najwa Latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Aug 13, 2011

tolong!

saya mengidam cerita "HEART"...
sesape yang ade sila roger saya ye...
mengidam sangat dah nie...


please..please...please..

Jul 25, 2011

sudah restu kah?

vrooooommm vroooommmmm vrooommmm deruman bas yow hoe. 

on da way balik segamat tadi tetiba dapat 1 mesej from si gedik saya. terharu plak tetiba.

mesej si gedik kepada kero baik:

"ayah tym ari tu, dye tanye2 pasal hny. then dye swoh pas abes degree tros bertunang, keje 2 taun tros kawin."

"ayah i suke u. sbb tu dye swoh kawin awal"

huwaaa terharu sangat nie! tanda-tanda dapat restu lah nie

sayang encik Jalil sangat-sangat. muahhh3!!



p/s- encik jalil taknak tolong sponsor kitorang kawin sekali ke? hehehe

Jul 2, 2011

jom dengar nasyid

meh...meh...meh...
dengar nasyid yok!





IN TEAM dan UNIC
tarikh : 6 julai 2011
masa : 8.30pm 
tempat : Dewan Sri Temenggung, UiTM Segamat
anjuran Kelab IRAMA UiTM Segamat


Apr 30, 2011

entry baru!

p/s - ok nampak sangat tak tahu nak tulis title ape kat entry nie. 

from weheartit.com

hari nie aku habis final exam. 11 days for 6 papers. ok sangat penat ye. dengan ada yang gap macam haram. 3 days tuk 4 paper iaitu khamis petang (algebra), jumaat pagi (web programming), jumaat petang(database) and tadi pagi = sabtu pagi(data structure-java programming). woahhh kusut pale hotak den.!

tapi alhamdulillah dah lepas. cuma tinggal nak tunggu result je. mudah2an dapat result yang cemerlang. amin.

lepas nie lepak2 kat uma buat apa-apa yang patut seperti jeng3...

from weheartit.com

everytime is night. hahaha. favaret aktiviti tuk budak2 pas exam. tido sehari semalam non stop. pehhh! puas.!. tapi time solat jangan lupa bangun ye. time makan juga. penting tu. hehehe

pic from google
makan itu MESTI dan PASTI ye kawan2. makan kenyang2 tido pun lena. kan bagus tu. hehehe.

ini pic kutip tepi jalan. kih3
hai cik abang. jom g dating. tapi jangan bawak baldi ijau taw. hehehe

n pelbagai lagi aktiviti yang belum dirancangkan. 

jumpa lagi. nak balik kluang dah nie. parents dah sampai. 

bye2 segamat sayang. jangan rindu kero ye.





Apr 4, 2011

kelalang pantat leper??

hahahaha.title entry yang kurang senonoh nampaknya kali ini. lately aku balik ke rumah. so aku, akak, n mama pun berborak2 lah pasal dah lama tak jumpa kan. sedang sibuk bergosip sesama kami, mama pun berceritalah pasal kelalang pantat leper. ok perkataan "pantat" itu memanglah ramai yang tahu kan maksud nya. kalau tak tahu, buat2 tahu je lar. hehehe. mama cakap yang dulu masa dia belajar topik radas2 / alatan2 sains, kat dalam buku teks sains die tulis "kelalang pantat leper" atau pada zaman sekarang dikenali sebagai "conical flask". (kelalang pantat bulat = "round bottom flask).  hahaha gila tak senonoh. aku first time dengar cerita nie dah terfikir macam mana lah pencipta nama tu boleh terfikir nak pakai nama tu. kih3... sumpah kelakar walaupun aku sebagai perempuan agak terasa malu.

aku pun tetiba terfikir dialog nie:

limah: husin, tolong amek kan aku kelalang! aku nak buat eksperimen nie.
husin: (berjalan ke rak kelalang) Limah, kau nak kelalang pantat leper ke kelalang pantat bulat??
limah: (dalam keadaan kurang dengar kata-kata husin) apa sin??? tak dengar!!
husin: nak kelalang pantat leper ke kelalang pantat bulat?
limah: apa?? tak dengar lah...
husin: NAK PANTAT LEPER KE PANTAT BULAT???!!
limah: @@$%^&()*^&^$%^...(malu)

**OK. kero sangat tak senonoh dah tu. sila hentikan.


~maaf jika terkasar bahasa~